Schildercursus

Zoekt u een leuke schildercursus waar je écht wat leert en toch op een prettige en ontspannen manier bezig kunt zijn? Dan bent u bij Catherine Gathier aan het juiste adres. In haar atelier in Vianen Utrecht, ( link naar www. schildercursus-schildervakantie.nl) geeft zij al jaren schildercursussen in alle technieken en met wisselende onderwerpen. Catherine schrijft o.a. voor de vaktijdschriften Palet en Atelier. Artikelen waarin zij stap voor stap de totstandkoming van een schilderij uitlegt vindt u hier. ( link naar http://www.catherinegathier.nl/publicaties)

 

U kunt schildercursussen ( link naar www. schildercursus-schildervakantie.nl) volgen in series van 8 tot 15 lessen in bijvoorbeeld Teken- en schildertechnieken in Olieverf en/of Acryl, Olieverf fijnschildertechnieken, Portretschilderen of in de basistechnieken van het Tekenen en Schilderen.
Wilt u liever een leuke dagworkshop volgen, alleen of met een groep?

 

Bekijk hier de vele mogelijkheden!

 

* Schilderen op hout! Koeien schilderen, boerderijdieren of iets heel anders, op authentieke houten panelen.
Tekst: Op mooie authentieke planken van ongelakt hout schilderen we de leukste schilderijen. Het onderwerp is heel divers. U kunt aan de slag met "koeien schilderen ", boerderijdieren, bloemen of bijvoorbeeld een stapel kopjes. Elk onderwerp staat prachtig op deze planken. Onder onze deskundige leiding zal ook de minst ervaren deelnemer, naar huis gaan een super schilderij. Leuk voor in de huiskamer of keuken,  of om de hapjes op te presenteren!

 

* Aan de slag als een echte landschapsschilder! Buiten op locatie of binnen in het atelier.
Tekst: Met een groep(je) mensen aan de slag als een echte landschapsschilder. Heerlijk buiten bezig zijn maar liever geen gesjouw met spullen of zoeken naar een mooi, schilderachtig plekje. In deze schilderworkshop werken we aan een landschap naar keuze. U kiest zelf de stijl die u het meeste aanspreekt en de professionele begeleiding zorgt er voor dat u naar huis gaat met uw eigen meesterwerk! Mocht het weer wat minder zijn of wilt u liever op eigen locatie of het atelier in Vianen aan de slag, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

 

* Zeg het met bloemen! Bloemen met reliëf fleuren alles en iedereen op!
Een schilderworkshop waarbij we wel heel veel fleur en kleur in de kamers brengen. We gaan aan de slag met acrylverf en reliëf pasta. Als onderwerp hebben we keuze uit de hele natuur! U kunt samen aan één schilderij schilderen of ieder een eigen doekje uitwerken. Uw creativiteit in combinatie met onze deskundige leiding zorgen voor een prachtig eindresultaat!

 

* Pop Art, uw eigen portret uitgewerkt als heus Pop Art schilderij.
Een zelfportret of een portret van je collega, vriendin of familielid. Wie je schildert maakt niet uit in deze leuke en bijzondere workshop. We gaan aan de slag aan de hand van een portretfoto, die we bewerken en als heus Pop-Art schilderij gaan beschilderen! Hele speciale resultaten zijn gegarandeerd!

 

* Teksten die inspireren, (On-)zinnige teksten, met schwung gebracht!
U kent ze wel, de tekst tegeltjes van vroeger. Leuke nostalgie, maar dan in een modern en eigentijds jasje! U maakt uw eigen tekst schilderij, prachtig uitgewerkt op een echt schildersdoek. Succes verzekerd en al is het verzinnen van de tekst al vaak een hilarisch moment, soms komen er zomaar ineens juweeltjes tevoorschijn waarvan je zou wensen dat je ze vroeger op een tegeltje had gehad!

 

WERK IN OPDRACHT
 
 

Heeft u specifieke wensen en wilt u iets in opdracht laten schilderen? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden en/of wilt u eens op het atelier komen kijken? U bent op afspraak altijd welkom. Op deze pagina kunt u zien hoe een schilderij in opdracht tot stand komt. 

Catherine was te gast bij RTV UTRECHT  in de uitzending van het cultuurprogramma Route C! Hier vind u de link (beginnend bij 5.01) naar deze uitzending. De uitzending werd herhaal op vrijdag 9 december bij Omroep MAX, het programma Noord-Oost-Zuid-West.


Elk jaar gaat Catherine weer op pad in Nederland met haar camper Julia, om de mooiste plekjes vast te leggen met potlood en penseel. Meelezen met haar reizen en kijken hoe de schilderijen tot stand komen? Kijk dan eens op haar blog  "Zwerftochten met het penseel".

Ook organiseert zij gezellige en professionele schildervakanties in binnen- en buitenland. Tijdens één van deze reizen kregen we bezoek van Harrie Actie, die dit super leuke filmpje maakte!

 

Voor het komende jaar is Catherine weer op zoek naar een bestemming voor het kunstproject Colors of life . Afgelopen jaren ging zij hiervoor naar Ghana en Colombia, o.a. om samen met de kinderen van Weeshuis Nyamekye een aantal mooie muurschilderingen te maken in hun schoollokalen. Meelezen met dit avontuur? Kijk dan eens op haar blog.