Zeegezichten

Geinteresseerd in een schilderij of wilt u iets persoonlijk bekijken?Neem dan contact op. 

Catherine is graag aan de kust te vinden waar ze "en plein air" aan het werk is met het schilderen van zeegezichten en duinlandschappen.
Soms maakt ze op locatie een ruwe schets op doek of papier en werkt ze thuis in het atelier in Vianen verder uit of vergroot ze naar een groter doek. Zo kan elk schilderij in elk formaat geschilderd worden. De landschappen en zeegezichten worden geschilderd op doek of op plaat.

Een speciale variant is de Trompe `l oeil of muurschildering. Geschilderd op watervast materiaal kunnen deze schilderijen ook buiten opgehangen worden, dit wordt vaak toegepast in grotere ruimtes of in tuinen.
Regelmatig maakt Catherine ook schilderijen in opdracht waarbij een opdrachtgever een foto of idee laat schilderen.

Catherine reist graag en heeft ook in het buitenland al vele schilderstukken gerealiseerd, haar schilderijen hangen o.a. in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Belgie, en de Verenigde Staten. 

 

Meeuwen in de branding; acryl 60 x 80 cm

Pootje baden; olieverf 40 x 60 cm

De duinopgang; acryl 50 x 70 cm

De branding; acryl 60 x 80 cm

Spelen op het strand; acryl 40 x 60 cm

Strandpalen; olieverf 60 x 80 cm

Scheepje op zee; acryl 60 x 80 cm

Vroeg op het duinpad; olieverf 60 x 50 cm

Spiegelbeeld in zee; acryl 60 x 80 cm

Draven langs het strand; acryl 1.20 x 80 cm

Storm op zee; acryl 60 x 80 cm

Golfbrekers op het strand; acryl 50 x 70 cm

Mosselen zoeken; acryl 40 x 60 cm

 

WERK IN OPDRACHT
 
 

Heeft u specifieke wensen en wilt u iets in opdracht laten schilderen? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden en/of wilt u eens op het atelier komen kijken? U bent op afspraak altijd welkom. Op deze pagina kunt u zien hoe een schilderij in opdracht tot stand komt. 

Catherine was te gast bij RTV UTRECHT  in de uitzending van het cultuurprogramma Route C! Hier vind u de link (beginnend bij 5.01) naar deze uitzending. De uitzending werd herhaal op vrijdag 9 december bij Omroep MAX, het programma Noord-Oost-Zuid-West.


Elk jaar gaat Catherine weer op pad in Nederland met haar camper Julia, om de mooiste plekjes vast te leggen met potlood en penseel. Meelezen met haar reizen en kijken hoe de schilderijen tot stand komen? Kijk dan eens op haar blog  "Zwerftochten met het penseel".

Ook organiseert zij gezellige en professionele schildervakanties in binnen- en buitenland. Tijdens één van deze reizen kregen we bezoek van Harrie Actie, die dit super leuke filmpje maakte!

 

Voor het komende jaar is Catherine weer op zoek naar een bestemming voor het kunstproject Colors of life . Afgelopen jaren ging zij hiervoor naar Ghana en Colombia, o.a. om samen met de kinderen van Weeshuis Nyamekye een aantal mooie muurschilderingen te maken in hun schoollokalen. Meelezen met dit avontuur? Kijk dan eens op haar blog.