Zeegezichten

Het levendige spel tussen water en luchten is iets wat Catherine altijd weer boeit. Het schilderen van zeegezichten en duinlandschappen is dan ook een belangrijk deel van haar werk.

In haar landschappen en zeegezichten is Catherine zeker een realistisch kunstschilder te noemen, toch zijn haar schilderijen geen fotografische weergave van de werkelijkheid. Ze maakt optimaal gebruik het aanwezige licht, versterkt dit nog waar nodig en gebruikt een sterke compositie. Deze elementen in combinatie met haar eigen stijl zorgen voor het ontstaan van landschappen met een ongekende diepte. 

Catherine; "De zee blijft me altijd weer boeien. Natuurlijk is het strand voor veel mensen een fijne plek om te zijn, ik kan echter gerust een kwartier, alleen al aan de branding staan! Het spel van de golven bestuderen, het veranderlijke licht, de manier waarop de wolken soms stormen langs de hemel en hoe binnen vijf minuten de hele compositie die je voor je ziet weer totaal kan veranderen. Als ik dat kan vangen in een schilderij ben ik tevreden!"

 

Catherine schildert haar zeegezichten zowel in olieverf als in acryl, op doek als op plaat. Een fantastische en hele bijzondere toepassing van de zeegezichten is wel in een Trompe `l oeil of in een muurschildering.
Door de schilderijen op watervaste platen te schilderen, goed af te werken en te combineren met de mooie en vaak antieke vensters krijg je een extra raam in  huis of tuin, dat het uitzicht op zee voorgoed vastlegt. 

De nieuwe schildercursussen beginnen eind januari en ook de schildervakanties van de zomer 2018 staan online!

 

Wilt u het werk van Catherine Gathier komen bekijken, thuis ter bezichting krijgen of persoonlijk contact?

 

Neemt u contact op!
Tel: 06-13236944
Mail: info@catherinegathier.nl