Stilleven

Geinteresseerd in een schilderij of wilt u iets persoonlijk bekijken? 
Neem dan contact op.


Catherine heeft zich toegelegd in het schilderen van stillevens in olieverf fijnschildertechnieken. Ondanks dat deze techniek niet makkelijk en arbeidsintensief is, is het iets dat ze heerlijk vind om te schilderen en dat al jaren een belangrijk deel van haar oevre uitmaakt.
"Stillevens zijn altijd weer een boeiend onderwerp, zowel het scheppen en bedenken van de compositie, als het schilderen an sich, zijn rustgevend. Deze rust en harmonie wil ik overbrengen met het schilderij nadat ik het voltooid heb"; aldus Catherine.

De stillevens van Catherine Gathier zijn zorgvuldig en precies uitgevoerd en kenmerken zich door een harmonisch kleurgebruik een uitgebalanceerd compositie.

Catherine werkt in meerdere lagen olieverf. In de eerste lagen brengt ze duidelijkheid in kleur, contrast en compositie. In de tweede en soms ook derde laag zet zij meer details en precisie.

Het bepalen van de compositie waarbij ze schikt en herschikt neemt vaak behoorlijk wat tijd in beslag, maar is een belangrijk onderdeel van het schilderij. Ze schildert de olieverf stillevens naar de werkelijkheid en maakt daarnaast gebruik van foto`s.


Op de pagina Techniek kunt u meer lezen over deze tijdrovende maar zeer bevredigende manier van werken. 

 

Bischopswijn

30 x 50 cm Olieverf op paneel 

Muisje met gietertje

70 x 50 cm Olieverf op doek

Appels met bloesem

30 x 50 cm Olieverf op paneel 

Detail Droste busje met citroenen

40 x 50 cm Olieverf op paneel 

Droste busje met citroenen

40 x 50 cm Olieverf op paneel 

 Witte kan met uien

40 x 50 cm Olieverf op paneel 

 

Rozenbottels en Peren

50 x 30 cm. Olieverf op paneel 

Glazen fles met lampionnetjes

30 x 40 cm. Olieverf op paneel

 

Groene fles met zilveren bord

30 x 40 cm. Olieverf op paneel

 

Koffiekannetje met oude foto

30 x 45 cm. Olieverf op paneel *

 

Glazen flesje, schaaltje, lampionnetjes

30 x 40 cm. Olieverf op paneel *

 

Potterie en anemoontjes

40 x 60 cm. Olieverf op paneel 

 

Gemberpotje met tulp.

30 x 40 cm. Olieverf op paneel 

 

Gietertje met muisje

50 x 70 cm. Olieverf op doek

 

Kastanjes eigen collectie

20 x 30 cm. Olieverf op paneel 

 

Kastanjes eigen collectie

20 x 30 cm. Olieverf op paneel 

 

Lijsternestje met eitjes

30 x 40 cm. Olieverf op paneel 

 

Rood schaaltje met selderij

25 x 45 cm. Olieverf op paneel *

 

Schaaltje met tomaten

30 x 40 cm. Olieverf op paneel *

 

Wit kannetje met pruimen

60 x 40 cm. Olieverf op canvasboard

 

Beschuitbusje met eitjes

30 x 40 cm. Olieverf op paneel 

 

Rode potjes met druiven

30 x 40 cm. Olieverf op paneel *

Rood kannetje met groenekool

40 x 60 cm. Olieverf op paneel * 

 

Rood kannetje met druiven

30 x 40 cm. Olieverf op paneel

Tijdens de schilder- en zeilvakantie in september kregen wij bezoek van Harrie Buitengewoon Actie. Hij maakte een schitterend en dynamisch filmpje van deze avontuurlijke zeiltocht!

 

Catherine exposeert tot half november haar stillevens in de oude geschutsplaats en brasserie "la Capponière" in het vestingsstadje Gorinchem. Op 26 en 27 september doet zij mee aan de Open Atelier Route, op de Voorstraat 84 in VIanen. 


Catherine maakt ook regelmatig  WERK IN OPDRACHTU kunt dan zelf een thema, uitwerking, maat en materiaal uitkiezen. Wilt u hierover meer informatie of het werk van Catherine Gathier bekijken, op het atelier in Vianen of thuis (in consignatie)? 

Bent u geinteresseerd in een schilderij en/of wilt u eens op het atelier komen kijken? U bent op afspraak altijd welkom. Mail: info@catherinegathier.nl Tel: 06-13236944

 

Catherine is vaak op pad met haar oldtimer camper Julia en doet daarvan verslag op haar blog "Zwerfochten met het penseel"! Hier kunt u meelezen met deze bijzondere Zwerftochten. Duidelijke stappenplannen en foto`s van de schilderijen geven u inzicht in het maakproces van de tekeningen en schilderijen.

Weet u een leuke bestemming voor het kunstproject  Colors of life ? Voor het komende jaar is Catherine weer op zoek naar een bestemming. Afgelopen keer ging zij naar Ghana om samen met de kinderen van Weeshuis Nyamekye een aantal mooie muurschilderingen te maken in hun schoollokalen. Meelezen met dit avontuur? Kijk dan eens op haar blog.