Figuratief werk

Geinteresseerd in een schilderij of wilt u iets persoonlijk bekijken? Neem dan contact op.

Alhoewel Catherine voornamelijk realistisch schildert, wil zij zich toch niet laten beperken door opgelegde verwachtingen of een bepaalde routine.


Af en toe verlaat zij dan ook het realisme en schildert dan graag op een wat meer figuratieve manier. Zij kwam tijdens één van de summerschools die zij vaak volgt terecht in Zuid Frankrijk, bij de Franse kunstenares Ghislaine Segal.
Hier bekwaamde zij zich in het "Tachisme Réstructuré", een techniek waarbij op een losse manier verf op het doek wordt gespat waarna er figuren in de verf worden gezocht en geschilderd.
Deze techniek heeft zij vermengd met haar eigen realisme.


Recentelijk verdiepte ze zich in het giettechnieken met vloeibare acrylverf.
Ook deze techniek combineert zij met het realisme.
De vogels zijn hiervan een voorbeeld.

Tot slot gebruikt Catherine Gathier haar creativiteit ook vaak om nieuwe toepassingen van bestaande technieken te vinden.
Zo heeft zij het idee "trompe `l oeil" (vanuit het Frans vertaald "vergissing van het oog") een nieuw gezicht gegeven in haar vensters. Hierbij worden raamkozijnen van antieke vensters en hout, gecombineerd met prachtige schilderingen die de indruk wekken dat er ook werkelijk een realistisch uitzicht te zien is. Deze unieke schilderijen worden als vrij werk gemaakt maar kunnen ook


speciaal voor u in opdracht gemaakt worden!

U bepaald daarbij zelf de voorstelling en maat ( binnen de bestaande collectie vensters). 

Ransuil; acryl op doek 50 x 70 cm

Detail ransuiltje 50 x 70 cm

Meeuwen boven de aarde
acryl op doek 50 x 40 cm

IJsvogeltje; acryl op doek 40 x 60 cm

Detail IJsvogeltje: acryl op doek 40 x 60 cm

Loving the landscape; acryl 1.00 x 80 cm

Dreams about freedom; acryl 1.20 x 80 cm

Ship in the storm; acryl 80 x 40 cm

Swans above the lake; acryl 50 x 70 cm

In balance with the earth; acryl 60 x 80 cm

I embrace the world; acryl 50 x 70 cm

Don`t look back; acryl 50 x 70 cm

Ook dit jaar is Catherine uitgekozen om te exposeren op de kunsttiendaagse in Bergen! Zij exposeert op de Merelhof 24A, in het centrum van Bergen en op de Kerkstraat 6 bij de Finse winkel in Bergen!

 

Het project "Zwerfochten met het penseel"gaat op 1 mei van start!  Catherine gaat hiervoor deze zomer op pad in Nederland om het Hollandse landschap vast te leggen met potlood en penseel. Weet u mooie plekjes? Wilt u eens komen kijken hoe zo`n schilderij gemaakt wordt, meedoen wellicht? Kijk hier voor meer informatie.

 

Het project in Ghana, in het weeshuis Nyamekye is inmiddels afgerond. Samen met de kinderen hebben we een aantal prachtige muurschilderingen gemaakt!  Lees meer ,..!

 

Wilt u het werk van Catherine Gathier komen bekijken, thuis ter bezichting krijgen of persoonlijk contact?

 

Neemt u contact op!
Tel: 06-13236944
Mail: info@catherinegathier.