Figuratief werk

Geinteresseerd in een schilderij of wilt u iets persoonlijk bekijken? Neem dan contact op.

Het werk van Catherine kun je rekenen tot het hedendaagse Realisme. Toch maakt zij ook graag meer figuratief werk, waarbij een wat abstractere achtergrond wordt gecombineerd met een realistische voorgrond. Ook haar eigen specifieke losse en vrije aanpak van een realistisch thema zoals bloemen, zorgt voor kleurrijke en sprekende schilderijen.

 

Het Tachisme Réstructuré, is een manier van werken gebaseerd op het Tachisme. Dit geeft een mooie "kant-achtige"achtergrond die vraagt om een losse fantasievolle invulling van de voorgrond. "Dromen over vrijheid" en "I embrace the world" zijn voorbeelden van deze stijl.

Recentelijk verdiepte Catherine zich in het Acryl gieten, een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van vloeibare acrylverf. Deze manier van werken is heel bijzonder, de uitkomst grillig en boeiend. Door  het toevoegen van additieven zoals siliconen en vloeimedium wordt een bepaald patroon opgeroepen. Catherine schildert hierop een fantasievolle of realistische voorgrond. "Meeuwen in vlucht" en "In balance with the earth" zijn voorbeelden van deze stijl.

 

 

Loving the landscape; acryl 1.00 x 80 cm

Dreams about freedom; acryl 1.20 x 80 cm

Seagulls in flight; acryl 50 x 40 cm

Ship in the storm; acryl 80 x 40 cm

Swans above the lake; acryl 50 x 70 cm

In balance with the earth; acryl 60 x 80 cm

I embrace the world; acryl 50 x 70 cm

Don`t look back; acryl 50 x 70 cm

UNIEK!!! Zelf iets bijzonders schilderen? Schilderen in de stijl van Herman Brood,  een workshop tussen de originele kunst van Herman Brood in het Stedelijk museum in Vianen.

Catherine is uitgeselecteerd om haar werk te exposeren op de Kunstschouw, in de 3e week van juni !
Tijdens het pinksterweekend exposeert zij bij de Zeeuwse Rozentuin.

Wilt u het werk van Catherine Gathier komen bekijken, thuis ter bezichting krijgen of persoonlijk contact?

 

Neemt u contact op!
Tel: 06-13236944
Mail: info@catherinegathier.nl