Figuratief werk

Geinteresseerd in een schilderij of wilt u iets persoonlijk bekijken? 

Neem dan contact op.

Alhoewel Catherine voornamelijk realistisch schildert, wil zij zich toch niet laten beperken door opgelegde verwachtingen of een bepaalde routine.


Af en toe verlaat zij dan ook het realisme en schildert dan graag op een wat meer figuratieve manier. Zij kwam tijdens één van de summerschools die zij vaak volgt terecht in Zuid Frankrijk, bij de Franse kunstenares Ghislaine Segal.
Hier bekwaamde zij zich in het "Tachisme Réstructuré", een techniek waarbij op een losse manier verf op het doek wordt gespat waarna er figuren in de verf worden gezocht en geschilderd.
Deze techniek heeft zij vermengd met haar eigen realisme.


Recentelijk verdiepte ze zich in het giettechnieken met vloeibare acrylverf. Ook deze techniek combineert zij met het realisme. Hierdoor ontstaat een uniek schilderij, waarbij fantasie en werkelijkheid op een hele bijzondere manier gecombineerd worden. De zeemeeuwen en de ijsvogel zijn hiervan een voorbeeld.

Tot slot gebruikt Catherine Gathier haar creativiteit ook vaak om nieuwe toepassingen van bestaande technieken te vinden.  Zo heeft zij het idee "trompe `l oeil" (vanuit het Frans vertaald "vergissing van het oog") een nieuw gezicht gegeven in haar vensters. Hierbij worden raamkozijnen van antieke vensters en hout, gecombineerd met prachtige schilderingen die de indruk wekken dat er ook werkelijk een realistisch uitzicht te zien is. Deze unieke schilderijen worden als vrij werk gemaakt maar kunnen ook 

speciaal voor u in opdracht gemaakt worden! 

 

U bepaalt daarbij zelf de voorstelling en maat ( binnen de bestaande collectie vensters). 

Ransuil; acryl op doek 50 x 70 cm

Detail ransuiltje 50 x 70 cm

Meeuwen boven de aarde
acryl op doek 50 x 40 cm

IJsvogeltje; acryl op doek 40 x 60 cm

Detail IJsvogeltje: acryl op doek 40 x 60 cm

Loving the landscape; acryl 1.00 x 80 cm

Dreams about freedom; acryl 1.20 x 80 cm

Ship in the storm; acryl 80 x 40 cm

Swans above the lake; acryl 50 x 70 cm

In balance with the earth; acryl 60 x 80 cm

I embrace the world; acryl 50 x 70 cm

Don`t look back; acryl 50 x 70 cm

WERK IN OPDRACHT
 
 

Heeft u specifieke wensen en wilt u iets in opdracht laten schilderen? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden en/of wilt u eens op het atelier komen kijken? U bent op afspraak altijd welkom. Op deze pagina kunt u zien hoe een schilderij in opdracht tot stand komt. 

Catherine was te gast bij RTV UTRECHT  in de uitzending van het cultuurprogramma Route C! Hier vind u de link (beginnend bij 5.01) naar deze uitzending. De uitzending werd herhaal op vrijdag 9 december bij Omroep MAX, het programma Noord-Oost-Zuid-West.


Elk jaar gaat Catherine weer op pad in Nederland met haar camper Julia, om de mooiste plekjes vast te leggen met potlood en penseel. Meelezen met haar reizen en kijken hoe de schilderijen tot stand komen? Kijk dan eens op haar blog  "Zwerftochten met het penseel".

Ook organiseert zij gezellige en professionele schildervakanties in binnen- en buitenland. Tijdens één van deze reizen kregen we bezoek van Harrie Actie, die dit super leuke filmpje maakte!

 

Voor het komende jaar is Catherine weer op zoek naar een bestemming voor het kunstproject Colors of life . Afgelopen jaren ging zij hiervoor naar Ghana en Colombia, o.a. om samen met de kinderen van Weeshuis Nyamekye een aantal mooie muurschilderingen te maken in hun schoollokalen. Meelezen met dit avontuur? Kijk dan eens op haar blog.