Figuratief werk

Geinteresseerd in een schilderij of wilt u iets persoonlijk bekijken? 

Neem dan contact op.

Alhoewel Catherine voornamelijk realistisch schildert, wil zij zich toch niet laten beperken door opgelegde verwachtingen of een bepaalde routine.


Af en toe verlaat zij dan ook het realisme en schildert dan graag op een wat meer figuratieve manier. Zij kwam tijdens één van de summerschools die zij vaak volgt terecht in Zuid Frankrijk, bij de Franse kunstenares Ghislaine Segal.
Hier bekwaamde zij zich in het "Tachisme Réstructuré", een techniek waarbij op een losse manier verf op het doek wordt gespat waarna er figuren in de verf worden gezocht en geschilderd.
Deze techniek heeft zij vermengd met haar eigen realisme.


Recentelijk verdiepte ze zich in het giettechnieken met vloeibare acrylverf. Ook deze techniek combineert zij met het realisme. Hierdoor ontstaat een uniek schilderij, waarbij fantasie en werkelijkheid op een hele bijzondere manier gecombineerd worden. De zeemeeuwen en de ijsvogel zijn hiervan een voorbeeld.

Tot slot gebruikt Catherine Gathier haar creativiteit ook vaak om nieuwe toepassingen van bestaande technieken te vinden.  Zo heeft zij het idee "trompe `l oeil" (vanuit het Frans vertaald "vergissing van het oog") een nieuw gezicht gegeven in haar vensters. Hierbij worden raamkozijnen van antieke vensters en hout, gecombineerd met prachtige schilderingen die de indruk wekken dat er ook werkelijk een realistisch uitzicht te zien is. Deze unieke schilderijen worden als vrij werk gemaakt maar kunnen ook 

speciaal voor u in opdracht gemaakt worden! 

 

U bepaalt daarbij zelf de voorstelling en maat ( binnen de bestaande collectie vensters). 

Ransuil; acryl op doek 50 x 70 cm

Detail ransuiltje 50 x 70 cm

Meeuwen boven de aarde
acryl op doek 50 x 40 cm

IJsvogeltje; acryl op doek 40 x 60 cm

Detail IJsvogeltje: acryl op doek 40 x 60 cm

Loving the landscape; acryl 1.00 x 80 cm

Dreams about freedom; acryl 1.20 x 80 cm

Ship in the storm; acryl 80 x 40 cm

Swans above the lake; acryl 50 x 70 cm

In balance with the earth; acryl 60 x 80 cm

I embrace the world; acryl 50 x 70 cm

Don`t look back; acryl 50 x 70 cm

Tijdens de schilder- en zeilvakantie in september kregen wij bezoek van Harrie Buitengewoon Actie. Hij maakte een schitterend en dynamisch filmpje van deze avontuurlijke zeiltocht!

 

Catherine exposeert tot half november haar stillevens in de oude geschutsplaats en brasserie "la Capponière" in het vestingsstadje Gorinchem. Op 26 en 27 september doet zij mee aan de Open Atelier Route, op de Voorstraat 84 in VIanen. 


Catherine maakt ook regelmatig  WERK IN OPDRACHTU kunt dan zelf een thema, uitwerking, maat en materiaal uitkiezen. Wilt u hierover meer informatie of het werk van Catherine Gathier bekijken, op het atelier in Vianen of thuis (in consignatie)? 

Bent u geinteresseerd in een schilderij en/of wilt u eens op het atelier komen kijken? U bent op afspraak altijd welkom. Mail: info@catherinegathier.nl Tel: 06-13236944

 

Catherine is vaak op pad met haar oldtimer camper Julia en doet daarvan verslag op haar blog "Zwerfochten met het penseel"! Hier kunt u meelezen met deze bijzondere Zwerftochten. Duidelijke stappenplannen en foto`s van de schilderijen geven u inzicht in het maakproces van de tekeningen en schilderijen.

Weet u een leuke bestemming voor het kunstproject  Colors of life ? Voor het komende jaar is Catherine weer op zoek naar een bestemming. Afgelopen keer ging zij naar Ghana om samen met de kinderen van Weeshuis Nyamekye een aantal mooie muurschilderingen te maken in hun schoollokalen. Meelezen met dit avontuur? Kijk dan eens op haar blog.