Zwerftochten met het penseel

Catherine was deze zomer op pad met haar oldtimer camper Julia. Overal in Nederland legde zij het Hollandse landschap vast , in tekeningen, aquarellen en schilderijen. 

 

In het unieke kunstproject "Zwerftochten met het penseel" reisde zij van provincie naar provincie.

Een landschapschilder zoals Catherine bekijkt het landschap nog weer met andere ogen, niet voor niets is het zo dat de wereld "mooier wordt" als je zelf schildert. De mooiste en meest bijzondere locaties werden vereeuwigd met potlood en penseel.  Catherine:"Nederland is zo mooi, ik ben veel op pad, ook in het buitenland; maar het Hollandse landschap is eigenlijk zo variabel, het licht is zo mooi en de subtiele tonen en tinten die je in ons landschap tegenkomt vragen er gewoon om, om te worden geschilderd"!
Catherine maakte van vele schilderijen "stappenplannen" om de toeschouwer inzicht te geven in het schilderproces. Deze stappenplannen en haar avonturen kunt u bekijken en meelezen op 

haar blog!

 

 

Catherine Gathier is een ondernemend kunstenaar. Zij schildert in haar atelier of op locatie, bezoekt manifestaties en neemt deel aan exposities, kunstmarkten en kunstroutes. 

 

 Daarnaast geeft zij schilderles en schilderworkshops. Een bloemlezing van haar werk, nieuwe schilderijen en haar bezigheden vindt u hieronder.

Catherine werd ook in  2019 door de Kunstcommissie uitgeselecteerd om haar werk te exposeren tijdens de Kunsttiendaagse in Bergen.De kunst tiendaagse in Bergen is een bekend en inmiddels beroemde kunst manifestatie waarin tientallen zorgvuldig geselecteerde kunstenaars hun werk exposeren, demonstraties geven en u alles kunnen vertellen over de technieken die zij hanteren.

Eerder exposeerde Catherine ook op de Pinksterfair in de Zeeuwse Rozentuin in Kats en tijdens de Kunstschouw op Schouwen Duivenland. Ook exposeerde Catherine op diverse kunstmanifestaties en exposities bij o.a. Limburgia in Breukelen, Beeldentuin de Uitweg in Lopik, Marxman advocaten in Amersfoort,het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem en het STEDELIJK MUSEUM VIANEN.  

 

 

Catherine haar schilderijen zijn beschikbaar voor verhuur of verkoopHeeft u interesse om haar werk te exposeren? 

Neemt u dan gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met haar op.

 

 

Nieuwe schilderijen:

Heidelandschap Veluwe; Acryl 30 x 40 cm
in opdracht ook ander formaat beschikbaar

Voetveer bij Everdingen; Acryl 50 x 70 cm
in opdracht ook ander formaat beschikbaar

Lekbrug bij Vianen vanaf de uiterwaarden; Acryl 60 x 40 cm
in opdracht ook ander formaat beschikbikbaar

Lekbrug bij Vianen, vanaf t weiland; Acryl 60 x 40 cm
in opdracht ook ander formaat beschikbaar

Uitzicht op ouddorp, strandopgang Renesse; Acryl 20 x 50 cm
in opdracht ook formaat  30 x 80 cm beschikbaar

de Duinopgang; Acryl 50 x 70 cm
in opdracht ook ander formaat beschikbaar

 

Poes  Acryl 30 x 40 cm
in opdracht naar foto

Zutphen, stad van de torens; Acryl 20 x 50 cm
in opdracht ook ander formaat beschikbaar

Strandpalen; Acryl 50 x 60 cm

De vrijheid tegemoet; Acryl 50 x 40 cm
in opdracht ook ander formaat beschikbaar

Doesburg, kerkje vanaf de Dijk; Acryl 60 x 50 cm

De Collse watermolen; Olieverf 30 x 40 cm

Wit kannetje met uien

40 x 50 cm. Olieverf op paneel

Winter in Vianen

40 x 50 cm. Olieverf op canvasboard

Rozenbottels en peren

30 x 50 cm. Olieverf op paneel

Droste busje met citroenen

30 x 40 cm. Olieverf op paneel

Lijsternestje met eitjes

30 x 40 cm. Olieverf op paneel

Dromen over vrijheid

1.20 x 80 cm. Acryl op doek

Vroeg op het duinpad

50 x 60 cm Olieverf op doek

Normandische kust

1.00 x 1.20 Acryl op Watervast multiplex

Gevat in realistisch kozijn met vensters

 

 

Tijdens de schilder- en zeilvakantie in september kregen wij bezoek van Harrie Buitengewoon Actie. Hij maakte een schitterend en dynamisch filmpje van deze avontuurlijke zeiltocht!

 

Catherine exposeert tot half november haar stillevens in de oude geschutsplaats en brasserie "la Capponière" in het vestingsstadje Gorinchem. Op 26 en 27 september doet zij mee aan de Open Atelier Route, op de Voorstraat 84 in VIanen. 


Catherine maakt ook regelmatig  WERK IN OPDRACHTU kunt dan zelf een thema, uitwerking, maat en materiaal uitkiezen. Wilt u hierover meer informatie of het werk van Catherine Gathier bekijken, op het atelier in Vianen of thuis (in consignatie)? 

Bent u geinteresseerd in een schilderij en/of wilt u eens op het atelier komen kijken? U bent op afspraak altijd welkom. Mail: info@catherinegathier.nl Tel: 06-13236944

 

Catherine is vaak op pad met haar oldtimer camper Julia en doet daarvan verslag op haar blog "Zwerfochten met het penseel"! Hier kunt u meelezen met deze bijzondere Zwerftochten. Duidelijke stappenplannen en foto`s van de schilderijen geven u inzicht in het maakproces van de tekeningen en schilderijen.

Weet u een leuke bestemming voor het kunstproject  Colors of life ? Voor het komende jaar is Catherine weer op zoek naar een bestemming. Afgelopen keer ging zij naar Ghana om samen met de kinderen van Weeshuis Nyamekye een aantal mooie muurschilderingen te maken in hun schoollokalen. Meelezen met dit avontuur? Kijk dan eens op haar blog.