Landschappen

Als natuurmens is het schilderen van landschap en zeegezichten een grote passie voor Catherine Gathier. Door de jaren heen heeft ze zich in deze tak van de schilderkunst gespecialiseerd.

Catherine reist graag en heeft ook in het buitenland al vele schilderstukken gerealiseerd, toch is het Hollandse landschap voor haar nog steeds uniek en ongeƫvenaard als onderwerp. Het soms getemperde kleurenpalet met zijn vele subtiele nuances weet zij feilloos te pakken in haar schilderijen.

Catherine; "Het is eigenlijk driedubbel genieten. Bij het 'in het landschap zijn', het te bekijken, te genieten van licht en lucht, maar ook tijdens het schilderen en natuurlijk daarna als het af is en de plek waar het hangt voorziet van diezelfde licht en ruimte"!

Haar landschap schilderijen worden zowel in acryl als in olieverf uitgevoerd.
Beide schildersmediums hebben hun eigen kwaliteiten, maar om de diepte en subtiele kleurnuances van het landschap of zeegezicht te vangen werkt Catherine haar schilderijen in beide verfsoorten  graag in verschillende lagen uit.

Hierbij wordt na het bepalen van de compositie  en het zetten van de schets een eerste laag in verdunde verf gezet waarna met een  tweede, een derde en soms in acryl zelfs een vierde laag het uiteindelijke schilderij zijn krachtige diepte en vorm krijgt.

Catherine werkt indien mogelijk graag op locatie, ook al maakt zij haar opdrachten ook vaak vanaf door de geinteresseerde aangeleverde foto`s.  
Op de locatie zelf maakt zij haar schetsen, een onderschildering of kleinere schets in aquarel. Bij grotere werken of werken in olieverf is het niet altijd mogelijk om op locatie het schilderij te voltooien. Met behulp van foto`s wordt het schilderij dan in het atelier afgemaakt.

De landschappen en zeegezichten worden geschilderd op doek of op plaat. Van tijd tot tijd werkt Catherine op watervast materiaal zodat de schilderijen ook buiten opgehangen kunnen worden. Een hele bijzondere toepassing van haar landschappen en zeegezichten is wel in een Trompe `l oeil of muurschildering.

De nieuwe schildercursussen beginnen eind januari en ook de schildervakanties van de zomer 2018 staan online!

 

Wilt u het werk van Catherine Gathier komen bekijken, thuis ter bezichting krijgen of persoonlijk contact?

 

Neemt u contact op!
Tel: 06-13236944
Mail: info@catherinegathier.nl