Landschappen

Geinteresseerd in een schilderij of wilt u iets persoonlijk bekijken? 
Neem dan contact op.

 

Als natuurmens is het schilderen van landschap en zeegezichten een grote passie voor Catherine Gathier. Door de jaren heen heeft ze zich in deze tak van de schilderkunst gespecialiseerd. Het landschapschilderen is een catagorie die zich het beste laat vangen als je er middenin zit. Catherine schildert dan ook graag op locatie, waar ze de schetsen en eerste lagen op het doek zet. 

Catherine reist graag en heeft ook in het buitenland al vele schilderstukken gerealiseerd, toch is het Hollandse landschap voor haar nog steeds uniek en ongeĆ«venaard als onderwerp. Het soms getemperde Hollandse kleurenpalet met zijn vele subtiele nuances weet zij feilloos te pakken in haar schilderijen.

Catherine; "Het schilderen van landschap is eigenlijk driedubbel genieten.  Bij het uitzoeken van een mooi plekje, bij het schilderen zelf en ook daarna, als het schilderij af is en aan de muur hangt. Bij het hele proces kom ik tot rust, een mooi landschap verveelt nooit."

 

Haar landschap schilderijen worden zowel in acryl als in olieverf uitgevoerd.
Beide schildersmediums hebben hun eigen kwaliteiten, maar om de diepte en subtiele kleurnuances van het landschap of zeegezicht te vangen werkt Catherine in beide verfsoorten  graag in meerdere lagen.

Hierbij wordt na het bepalen van de compositie en het zetten van de schets, een eerste laag in verdunde verf opgezet. Hierna wordt een  tweede, een derde en soms in acryl zelfs een vierde laag opgebracht, waardoor het schilderij zijn  uiteindelijke diepte en vorm krijgt.

Catherine werkt indien mogelijk graag op locatie. Op de locatie zelf maakt zij haar schetsen, een onderschildering of kleinere schets in aquarel. Bij grotere werken of werken in olieverf is het niet altijd mogelijk om op locatie het schilderij te voltooien. Met behulp van foto`s wordt het schilderij dan in het atelier afgemaakt.

Catherine schildert ook in opdracht. Soms is een bepaalde foto of locatie voor iemand extra dierbaar. Een schilderij van een dergelijke plek is vaak van onschatbare waarde.

 

De landschappen en zeegezichten worden geschilderd op doek of op plaat. Van tijd tot tijd werkt Catherine op watervast materiaal zodat de schilderijen ook buiten opgehangen kunnen worden. Een hele bijzondere toepassing van haar landschappen en zeegezichten is wel in een Trompe `l oeil of muurschildering.

Ook dit jaar is Catherine uitgekozen om te exposeren op de kunsttiendaagse in Bergen! Zij exposeert op de Merelhof 24A, in het centrum van Bergen en op de Kerkstraat 6 bij de Finse winkel in Bergen!

 

Het project "Zwerfochten met het penseel"gaat op 1 mei van start!  Catherine gaat hiervoor deze zomer op pad in Nederland om het Hollandse landschap vast te leggen met potlood en penseel. Weet u mooie plekjes? Wilt u eens komen kijken hoe zo`n schilderij gemaakt wordt, meedoen wellicht? Kijk hier voor meer informatie.

 

Het project in Ghana, in het weeshuis Nyamekye is inmiddels afgerond. Samen met de kinderen hebben we een aantal prachtige muurschilderingen gemaakt!  Lees meer ,..!

 

Wilt u het werk van Catherine Gathier komen bekijken, thuis ter bezichting krijgen of persoonlijk contact?

 

Neemt u contact op!
Tel: 06-13236944
Mail: info@catherinegathier.