Landschappen

Geinteresseerd in een schilderij of wilt u iets persoonlijk bekijken? 
Neem dan contact op.

 

Als natuurmens is het schilderen van landschap en zeegezichten een grote passie voor Catherine Gathier. Door de jaren heen heeft ze zich in deze tak van de schilderkunst gespecialiseerd. Het landschapschilderen is een catagorie die zich het beste laat vangen als je er middenin zit. Catherine schildert dan ook graag op locatie, waar ze de schetsen en eerste lagen op het doek zet, soms werkt ze de schilderijen "en plein air" uit, maar vaak ook schildert ze verder in haar atelier in Vianen.

Catherine reist graag en heeft ook in het buitenland al vele schilderstukken gerealiseerd, haar schilderijen hangen bijvoorbeeld in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Belgie, en de Verenigde Staten. Toch is het Hollandse landschap voor haar nog steeds uniek en ongeĆ«venaard als onderwerp. Het soms getemperde Hollandse kleurenpalet met zijn vele subtiele nuances weet zij feilloos te pakken in haar schilderijen.

De landschappen en zeegezichten worden geschilderd op doek of op plaat. Van tijd tot tijd werkt Catherine op watervast materiaal zodat de schilderijen ook buiten opgehangen kunnen worden. Een hele bijzondere toepassing van haar landschappen en zeegezichten is wel in een Trompe `l oeil of muurschildering.

 

Catherine; "Het schilderen van landschap is eigenlijk driedubbel genieten.  Bij het uitzoeken van een mooie locatie, bij het schilderen zelf en ook daarna, als het schilderij af is en aan de muur hangt. Bij het hele proces kom ik tot rust, een mooi landschap verveelt nooit."

 

Haar landschap schilderijen worden zowel in acryl als in olieverf uitgevoerd. Snellere schetsen maakt zij vaak in aquarel.
Elk schildersmedium heeft zijn eigen kwaliteit, maar om de diepte en subtiele kleurnuances van het landschap of zeegezicht te vangen werkt Catherine in beide verfsoorten  graag in meerdere lagen.

Zij maakt meerdere schetsen van de locatie en bepaald aan de hand daarvan de compositie van haar schilderij. Op een gekleurde ondergrond komt een eerste schets, hierna wordt een eerste laag in verdunde verf opgezet. Daaroverheen een  tweede, en zelfs soms een derde laag. Het schilderij krijgt hierdoor een ongeevenaarde diepte.

 

Catherine schildert ook in opdracht. Soms is een bepaalde foto of locatie voor iemand extra dierbaar. Een schilderij van een dergelijke plek is vaak van onschatbare waarde. Nieuwsgierig naar hoe dat in zijn werk gaat? Kijkt u hier voor voorbeelden van dergelijke projecten.

 

 

Catherine maakt ook regelmatig  WERK IN OPDRACHTU kunt dan zelf een thema, uitwerking, maat en materiaal uitkiezen. Wilt u hierover meer informatie of het werk van Catherine Gathier bekijken, op het atelier in Vianen of thuis (in consignatie)? 

Bent u geinteresseerd in een schilderij en/of wilt u eens op het atelier komen kijken? U bent op afspraak altijd welkom. Mail: info@catherinegathier.nl Tel: 06-13236944

 

Ook in 2020 gaat Catherine in een wat aangepaste vorm weer op pad met het project "Zwerfochten met het penseel"! Met haar oldtimer camper Julia, bezoekt Catherine deze zomer de mooiste plekjes van Nederland en legt ze vast met potlood en penseel. In haar blog kunt u meelezen met deze bijzondere Zwerftochten. Duidelijke stappenplannen en foto`s van de schilderijen geven u inzicht in het maakproces.

Weet u een leuke bestemming voor het kunstprojectColors of life ? Voor het komende jaar is Catherine weer op zoek naar een bestemming. Afgelopen keer ging zij naar Ghana om samen met de kinderen van Weeshuis Nyamekye een aantal mooie muurschilderingen te maken in hun schoollokalen. Meelezen met dit avontuur? Kijk dan eens op haar blog.