Landschappen

Geinteresseerd in een schilderij of wilt u iets persoonlijk bekijken? Neem dan contact op.

 

Als natuurmens is het schilderen van landschap en zeegezichten een grote passie voor Catherine Gathier. Zij schildert  graag op locatie "en plein air". Soms maakt ze daar een ruwe schets op doek of papier welke ze thuis in het atelier in Vianen verder uit werkt of vergroot naar een groter doek. Zo kan elk schilderij in elk formaat geschilderd worden. Regelmatig maakt Catherine ook schilderijen in opdracht, aan de hand van dierbare foto`s of een bepaald idee van een opdrachtgever.

De landschappen en zeegezichten worden geschilderd op doek of op plaat. Van tijd tot tijd werkt Catherine op watervast materiaal zodat de schilderijen ook buiten opgehangen kunnen worden, deze vorm van Trompe `l oeil of muurschilderingen bieden vele mogelijkheden in tuinen bijvoorbeeld. 

Catherine reist graag en heeft ook in het buitenland al vele schilderstukken gerealiseerd, haar schilderijen hangen bijvoorbeeld in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Belgie, en de Verenigde Staten. T

 

 

WERK IN OPDRACHT
 
 

Heeft u specifieke wensen en wilt u iets in opdracht laten schilderen? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden en/of wilt u eens op het atelier komen kijken? U bent op afspraak altijd welkom. Op deze pagina kunt u zien hoe een schilderij in opdracht tot stand komt. 

Catherine was te gast bij RTV UTRECHT  in de uitzending van het cultuurprogramma Route C! Hier vind u de link (beginnend bij 5.01) naar deze uitzending. De uitzending werd herhaal op vrijdag 9 december bij Omroep MAX, het programma Noord-Oost-Zuid-West.


Elk jaar gaat Catherine weer op pad in Nederland met haar camper Julia, om de mooiste plekjes vast te leggen met potlood en penseel. Meelezen met haar reizen en kijken hoe de schilderijen tot stand komen? Kijk dan eens op haar blog  "Zwerftochten met het penseel".

Ook organiseert zij gezellige en professionele schildervakanties in binnen- en buitenland. Tijdens één van deze reizen kregen we bezoek van Harrie Actie, die dit super leuke filmpje maakte!

 

Voor het komende jaar is Catherine weer op zoek naar een bestemming voor het kunstproject Colors of life . Afgelopen jaren ging zij hiervoor naar Ghana en Colombia, o.a. om samen met de kinderen van Weeshuis Nyamekye een aantal mooie muurschilderingen te maken in hun schoollokalen. Meelezen met dit avontuur? Kijk dan eens op haar blog.