Voorwaarden kunstuitleen of huurkoop

Mocht u een kunstwerk van Catherine willen huren of in huurkoop willen aanschaffen dan is dit mogelijk. U kunt het werk dat u wilt huren of in huurkoop wilt aanschaffen 'life' komen bekijken maar mocht de afstand voor u een probleem zijn dan kunt u ook het werk in huurkoop of via de kunstuitleen service vrijblijvend een week op zicht krijgen.

 

Kunstuitleen of huurkoop gaat als volgt.

Het kunstwerk is te huur voor 20 % van de aankoopwaarde op jaarbasis, met een minimale leenperiode van een half jaar. Na een half jaar wordt de huur telkens met 2 maanden verlengt waarbij een opzegperiode van twee weken voor het einde van de huurperiode geldt.

Mocht u na afloop van de huurperiode besluiten het kunstwerk te willen aanschaffen, dan wordt de al eerder betaalde bedragen tijdens de  huurperiode voor 90 procent  in mindering gebracht op  aankoopbedrag van het kunstwerk. Wilt u bijvoorbeeld een schilderij van € 500,- na een huurperiode van een jaar aanschaffen (aan huur heeft u dan € 100,- betaald), dan wordt 90% van deze € 100,- in mindering gebracht op de prijs van het schilderij. U betaalt dan (€ 500,- min € 90,-) nog een restantbedrag van € 410,- euro en bent eigenaar van het schilderij.

Wilt u het schilderij in huurkoop aanschaffen, dan kunt u de prijs van het schilderij in twaalf termijnen betalen met  daarbij een  extra bijdrage van 5%. Kost het schilderij bijvoorbeeld oorspronkelijk € 600,-; dan kunt u het schilderij in twaalf termijnen van € 52,50 ( € 600 gedeeld door 12 = 50. Hierbij 5% van 600 in twaalf termijnen = € 2,50). 

verkoop1

 

verkoop2

Tijdens de schilder- en zeilvakantie in september kregen wij bezoek van Harrie Buitengewoon Actie. Hij maakte een schitterend en dynamisch filmpje van deze avontuurlijke zeiltocht!

 

Catherine exposeert tot half november haar stillevens in de oude geschutsplaats en brasserie "la Capponière" in het vestingsstadje Gorinchem. Op 26 en 27 september doet zij mee aan de Open Atelier Route, op de Voorstraat 84 in VIanen. 


Catherine maakt ook regelmatig  WERK IN OPDRACHTU kunt dan zelf een thema, uitwerking, maat en materiaal uitkiezen. Wilt u hierover meer informatie of het werk van Catherine Gathier bekijken, op het atelier in Vianen of thuis (in consignatie)? 

Bent u geinteresseerd in een schilderij en/of wilt u eens op het atelier komen kijken? U bent op afspraak altijd welkom. Mail: info@catherinegathier.nl Tel: 06-13236944

 

Catherine is vaak op pad met haar oldtimer camper Julia en doet daarvan verslag op haar blog "Zwerfochten met het penseel"! Hier kunt u meelezen met deze bijzondere Zwerftochten. Duidelijke stappenplannen en foto`s van de schilderijen geven u inzicht in het maakproces van de tekeningen en schilderijen.

Weet u een leuke bestemming voor het kunstproject  Colors of life ? Voor het komende jaar is Catherine weer op zoek naar een bestemming. Afgelopen keer ging zij naar Ghana om samen met de kinderen van Weeshuis Nyamekye een aantal mooie muurschilderingen te maken in hun schoollokalen. Meelezen met dit avontuur? Kijk dan eens op haar blog.