Voorwaarden kunstuitleen of huurkoop

Mocht u een kunstwerk van Catherine willen huren of in huurkoop willen aanschaffen dan is dit mogelijk. U kunt het werk dat u wilt huren of in huurkoop wilt aanschaffen 'life' komen bekijken maar mocht de afstand voor u een probleem zijn dan kunt u ook het werk in huurkoop of via de kunstuitleen service vrijblijvend een week op zicht krijgen.

 

Kunstuitleen of huurkoop gaat als volgt.

Het kunstwerk is te huur voor 20 % van de aankoopwaarde op jaarbasis, met een minimale leenperiode van een half jaar. Na een half jaar wordt de huur telkens met 2 maanden verlengt waarbij een opzegperiode van twee weken voor het einde van de huurperiode geldt.

Mocht u na afloop van de huurperiode besluiten het kunstwerk te willen aanschaffen, dan wordt de al eerder betaalde bedragen tijdens de  huurperiode voor 90 procent  in mindering gebracht op  aankoopbedrag van het kunstwerk. Wilt u bijvoorbeeld een schilderij van € 500,- na een huurperiode van een jaar aanschaffen (aan huur heeft u dan € 100,- betaald), dan wordt 90% van deze € 100,- in mindering gebracht op de prijs van het schilderij. U betaalt dan (€ 500,- min € 90,-) nog een restantbedrag van € 410,- euro en bent eigenaar van het schilderij.

Wilt u het schilderij in huurkoop aanschaffen, dan kunt u de prijs van het schilderij in twaalf termijnen betalen met  daarbij een  extra bijdrage van 5%. Kost het schilderij bijvoorbeeld oorspronkelijk € 600,-; dan kunt u het schilderij in twaalf termijnen van € 52,50 ( € 600 gedeeld door 12 = 50. Hierbij 5% van 600 in twaalf termijnen = € 2,50). 

verkoop1

 

verkoop2

WERK IN OPDRACHT
 
 

Heeft u specifieke wensen en wilt u iets in opdracht laten schilderen? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden en/of wilt u eens op het atelier komen kijken? U bent op afspraak altijd welkom. Op deze pagina kunt u zien hoe een schilderij in opdracht tot stand komt. 

Catherine was te gast bij RTV UTRECHT  in de uitzending van het cultuurprogramma Route C! Hier vind u de link (beginnend bij 5.01) naar deze uitzending. De uitzending werd herhaal op vrijdag 9 december bij Omroep MAX, het programma Noord-Oost-Zuid-West.


Elk jaar gaat Catherine weer op pad in Nederland met haar camper Julia, om de mooiste plekjes vast te leggen met potlood en penseel. Meelezen met haar reizen en kijken hoe de schilderijen tot stand komen? Kijk dan eens op haar blog  "Zwerftochten met het penseel".

Ook organiseert zij gezellige en professionele schildervakanties in binnen- en buitenland. Tijdens één van deze reizen kregen we bezoek van Harrie Actie, die dit super leuke filmpje maakte!

 

Voor het komende jaar is Catherine weer op zoek naar een bestemming voor het kunstproject Colors of life . Afgelopen jaren ging zij hiervoor naar Ghana en Colombia, o.a. om samen met de kinderen van Weeshuis Nyamekye een aantal mooie muurschilderingen te maken in hun schoollokalen. Meelezen met dit avontuur? Kijk dan eens op haar blog.