Nieuws en agenda

Catherine Gathier is een ondernemend kunstenaar. Zij schildert in haar atelier of op locatie, bezoekt manifestaties en neemt deel aan exposities, kunstmarkten en kunstroutes. Daarnaast geeft zij schilderles en schilderworkshops. Een bloemlezing van haar werk, nieuwe schilderijen en haar bezigheden vindt u hieronder.

Catherine werd ook in  2019 door de Kunstcommissie uitgeselecteerd om haar werk te exposeren tijdens de Kunsttiendaagse in Bergen.

Zij was daar zelf dagelijks aan het werk en u kon haar daar persoonlijk ontmoeten, van gedachten wisselen  en haar werk bekijken.
De kunst tiendaagse in Bergen is een bekend en inmiddels beroemde kunst manifestatie waarin tientallen zorgvuldig geselecteerde kunstenaars hun werk exposeren, demonstraties geven en u alles kunnen vertellen over de technieken die zij hanteren.

Of Catherine dit jaar ook weer meedoet hoort u in de loop van het voorjaar!

Eerder exposeerde Catherine ook op de Pinksterfair in de Zeeuwse Rozentuin in Kats en tijdens de Kunstschouw op Schouwen Duivenland.

 

Voor dit jaar staan de "Zwerftochten met het penseel" op het programma.

Voor dit kunstproject gaat Catherine een voorjaar, zomer en nazomer op pad met haar camper Julia. Ze zal elke twee weken een andere provincie aandoen en het mooie Hollandse landschap daar vastleggen op papier en op doek. Stappenplannen van deze schilderijen, mooie tips en wetenswaardigheden deelt zij met u via deze pagina en via facebook.

 

Schilderlessen en workshops: 

Een actuele opsomming van de schilderlessen en schilderworkshops die op de agenda staan vindt u hier.

 

Catherine exposeert ook in 2018 tijdens de kunsttiendaagse op de Galerie Breelaan, Breelaan 28 en bij de Finse Winkel op de Kerkstraat 6 in Bergen. 

Zij is zelf dagelijks aan het werk. U kunt haar daar persoonlijk ontmoeten, van gedachten wisselen  en haar werk bekijke .
De kunst tiendaagse in Bergen is een bekend en inmiddels beroemde kunst manifestatie waarin tientallen zorgvuldig geselecteerde kunstenaars hun werk exposeren, demonstraties geven en u alles kunnen vertellen over de technieken die zij hanteren.

Bent u op zoek naar iets speciaals of wilt u zelf wellicht een bepaald kunstwerk laten maken?


Neemt u dan gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met Catherine of/en maak een afspraak om eens langs te komen in haar atelier.

 

 

Catherine haar schilderijen zijn beschikbaar voor verhuur of verkoop. Heeft u interesse om haar werk te exposeren?
Neemt u dan gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met haar op.

 

Nieuwe schilderijen:

Heidelandschap Veluwe; Acryl 30 x 40 cm
in opdracht ook ander formaat beschikbaar

Voetveer bij Everdingen; Acryl 50 x 70 cm
in opdracht ook ander formaat beschikbaar

Lekbrug bij Vianen vanaf de uiterwaarden; Acryl 60 x 40 cm
in opdracht ook ander formaat beschikbikbaar

Lekbrug bij Vianen, vanaf t weiland; Acryl 60 x 40 cm
in opdracht ook ander formaat beschikbaar

Uitzicht op ouddorp, strandopgang Renesse; Acryl 20 x 50 cm
in opdracht ook formaat  30 x 80 cm beschikbaar

de Duinopgang; Acryl 50 x 70 cm
in opdracht ook ander formaat beschikbaar

 

Poes  Acryl 30 x 40 cm
in opdracht naar foto

Zutphen, stad van de torens; Acryl 20 x 50 cm
in opdracht ook ander formaat beschikbaar

Strandpalen; Acryl 50 x 60 cm

De vrijheid tegemoet; Acryl 50 x 40 cm
in opdracht ook ander formaat beschikbaar

Doesburg, kerkje vanaf de Dijk; Acryl 60 x 50 cm

De Collse watermolen; Olieverf 30 x 40 cm

Wit kannetje met uien

40 x 50 cm. Olieverf op paneel

Winter in Vianen

40 x 50 cm. Olieverf op canvasboard

Rozenbottels en peren

30 x 50 cm. Olieverf op paneel

Droste busje met citroenen

30 x 40 cm. Olieverf op paneel

Lijsternestje met eitjes

30 x 40 cm. Olieverf op paneel

Dromen over vrijheid

1.20 x 80 cm. Acryl op doek

Vroeg op het duinpad

50 x 60 cm Olieverf op doek

Normandische kust

1.00 x 1.20 Acryl op Watervast multiplex

Gevat in realistisch kozijn met vensters

 

Eerdere exposities

De schilderijen van Catherine waren afgelopen jaar te bekijken tijdens diverse kunstmanifestaties en exposities bij o.a. de Kunst 10 Daagse in Bergen, Limburgia in Breukelen, Beeldentuin de Uitweg in Lopik, Marxman advocaten in Amersfoort en het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem.

 

Stedelijk museum:

Eerder was Catherine één van de uitverkorene Beeldend kunstenaars die in het Stedelijk Museum in Vianen mee deden aan de groepsexpositie t.b.v. het afscheid van de conservator Suzanne Weide.
Haar werk werd in het Stedelijk Museum ook tentoongesteld  onder de expositie naam "Stil-levens-echt". 

 

 

Catherine was te gast bij RTV UTRECHT  in de uitzending van het cultuurprogramma Route C! Hier vind u de link naar deze uitzending. De uitzending werd herhaal op vrijdag 9 december bij Omroep MAX, het programma Noord-Oost-Zuid-West.


Elk jaar gaat Catherine weer op pad in Nederland met haar camper Julia, om de mooiste plekjes vast te leggen met potlood en penseel. Meelezen met haar reizen en kijken hoe de schilderijen tot stand komen? Kijk dan eens op haar blog  "Zwerftochten met het penseel".

Ook organiseert zij gezellige en professionele schildervakanties in binnen- en buitenland. Tijdens één van deze reizen kregen we bezoek van Harrie Actie, die dit super leuke filmpje maakte!

WERK IN OPDRACHT 

Heeft u specifieke wensen en wilt u iets in opdracht laten schilderen? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden en/of wilt u eens op het atelier komen kijken? U bent op afspraak altijd welkom. Mail:catgathier@gmail.com Tel: 06-13236944

Voor het komende jaar is Catherine weer op zoek naar een bestemming voor het kunstproject Colors of life . Afgelopen jaren ging zij hiervoor naar Ghana en Colombia, o.a. om samen met de kinderen van Weeshuis Nyamekye een aantal mooie muurschilderingen te maken in hun schoollokalen. Meelezen met dit avontuur? Kijk dan eens op haar blog.