Nieuws en agenda

Catherine Gathier is een ondernemend kunstenaar. Zij schildert in haar atelier of op locatie, bezoekt manifestaties en neemt deel aan exposities, kunstmarkten en kunstroutes. Daarnaast geeft zij schilderles en schilderworkshops. Een bloemlezing van haar werk, nieuwe schilderijen en haar bezigheden vindt u hieronder.

Catherine werd ook in  2019 door de Kunstcommissie uitgeselecteerd om haar werk te exposeren tijdens de Kunsttiendaagse in Bergen.

Zij was daar zelf dagelijks aan het werk en u kon haar daar persoonlijk ontmoeten, van gedachten wisselen  en haar werk bekijken.
De kunst tiendaagse in Bergen is een bekend en inmiddels beroemde kunst manifestatie waarin tientallen zorgvuldig geselecteerde kunstenaars hun werk exposeren, demonstraties geven en u alles kunnen vertellen over de technieken die zij hanteren.

Of Catherine dit jaar ook weer meedoet hoort u in de loop van het voorjaar!

Eerder exposeerde Catherine ook op de Pinksterfair in de Zeeuwse Rozentuin in Kats en tijdens de Kunstschouw op Schouwen Duivenland.

 

Voor dit jaar staan de "Zwerftochten met het penseel" op het programma.

Voor dit kunstproject gaat Catherine een voorjaar, zomer en nazomer op pad met haar camper Julia. Ze zal elke twee weken een andere provincie aandoen en het mooie Hollandse landschap daar vastleggen op papier en op doek. Stappenplannen van deze schilderijen, mooie tips en wetenswaardigheden deelt zij met u via deze pagina en via facebook.

 

Schilderlessen en workshops: 

Een actuele opsomming van de schilderlessen en schilderworkshops die op de agenda staan vindt u hier.

 

Catherine exposeert ook in 2018 tijdens de kunsttiendaagse op de Galerie Breelaan, Breelaan 28 en bij de Finse Winkel op de Kerkstraat 6 in Bergen. 

Zij is zelf dagelijks aan het werk. U kunt haar daar persoonlijk ontmoeten, van gedachten wisselen  en haar werk bekijke .
De kunst tiendaagse in Bergen is een bekend en inmiddels beroemde kunst manifestatie waarin tientallen zorgvuldig geselecteerde kunstenaars hun werk exposeren, demonstraties geven en u alles kunnen vertellen over de technieken die zij hanteren.

Bent u op zoek naar iets speciaals of wilt u zelf wellicht een bepaald kunstwerk laten maken?


Neemt u dan gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met Catherine of/en maak een afspraak om eens langs te komen in haar atelier.

 

 

Catherine haar schilderijen zijn beschikbaar voor verhuur of verkoop. Heeft u interesse om haar werk te exposeren?
Neemt u dan gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met haar op.

 

Nieuwe schilderijen:

Heidelandschap Veluwe; Acryl 30 x 40 cm
in opdracht ook ander formaat beschikbaar

Voetveer bij Everdingen; Acryl 50 x 70 cm
in opdracht ook ander formaat beschikbaar

Lekbrug bij Vianen vanaf de uiterwaarden; Acryl 60 x 40 cm
in opdracht ook ander formaat beschikbikbaar

Lekbrug bij Vianen, vanaf t weiland; Acryl 60 x 40 cm
in opdracht ook ander formaat beschikbaar

Uitzicht op ouddorp, strandopgang Renesse; Acryl 20 x 50 cm
in opdracht ook formaat  30 x 80 cm beschikbaar

de Duinopgang; Acryl 50 x 70 cm
in opdracht ook ander formaat beschikbaar

 

Poes  Acryl 30 x 40 cm
in opdracht naar foto

Zutphen, stad van de torens; Acryl 20 x 50 cm
in opdracht ook ander formaat beschikbaar

Strandpalen; Acryl 50 x 60 cm

De vrijheid tegemoet; Acryl 50 x 40 cm
in opdracht ook ander formaat beschikbaar

Doesburg, kerkje vanaf de Dijk; Acryl 60 x 50 cm

De Collse watermolen; Olieverf 30 x 40 cm

Wit kannetje met uien

40 x 50 cm. Olieverf op paneel

Winter in Vianen

40 x 50 cm. Olieverf op canvasboard

Rozenbottels en peren

30 x 50 cm. Olieverf op paneel

Droste busje met citroenen

30 x 40 cm. Olieverf op paneel

Lijsternestje met eitjes

30 x 40 cm. Olieverf op paneel

Dromen over vrijheid

1.20 x 80 cm. Acryl op doek

Vroeg op het duinpad

50 x 60 cm Olieverf op doek

Normandische kust

1.00 x 1.20 Acryl op Watervast multiplex

Gevat in realistisch kozijn met vensters

 

Eerdere exposities

De schilderijen van Catherine waren afgelopen jaar te bekijken tijdens diverse kunstmanifestaties en exposities bij o.a. de Kunst 10 Daagse in Bergen, Limburgia in Breukelen, Beeldentuin de Uitweg in Lopik, Marxman advocaten in Amersfoort en het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem.

 

Stedelijk museum:

Eerder was Catherine één van de uitverkorene Beeldend kunstenaars die in het Stedelijk Museum in Vianen mee deden aan de groepsexpositie t.b.v. het afscheid van de conservator Suzanne Weide.
Haar werk werd in het Stedelijk Museum ook tentoongesteld  onder de expositie naam "Stil-levens-echt". 

 

 

Tijdens de schilder- en zeilvakantie in september kregen wij bezoek van Harrie Buitengewoon Actie. Hij maakte een schitterend en dynamisch filmpje van deze avontuurlijke zeiltocht!

 

Catherine exposeert tot half november haar stillevens in de oude geschutsplaats en brasserie "la Capponière" in het vestingsstadje Gorinchem. Op 26 en 27 september doet zij mee aan de Open Atelier Route, op de Voorstraat 84 in VIanen. 


Catherine maakt ook regelmatig  WERK IN OPDRACHTU kunt dan zelf een thema, uitwerking, maat en materiaal uitkiezen. Wilt u hierover meer informatie of het werk van Catherine Gathier bekijken, op het atelier in Vianen of thuis (in consignatie)? 

Bent u geinteresseerd in een schilderij en/of wilt u eens op het atelier komen kijken? U bent op afspraak altijd welkom. Mail: info@catherinegathier.nl Tel: 06-13236944

 

Catherine is vaak op pad met haar oldtimer camper Julia en doet daarvan verslag op haar blog "Zwerfochten met het penseel"! Hier kunt u meelezen met deze bijzondere Zwerftochten. Duidelijke stappenplannen en foto`s van de schilderijen geven u inzicht in het maakproces van de tekeningen en schilderijen.

Weet u een leuke bestemming voor het kunstproject  Colors of life ? Voor het komende jaar is Catherine weer op zoek naar een bestemming. Afgelopen keer ging zij naar Ghana om samen met de kinderen van Weeshuis Nyamekye een aantal mooie muurschilderingen te maken in hun schoollokalen. Meelezen met dit avontuur? Kijk dan eens op haar blog.